16. nov, 2021

6 uker og forkjølet matmor...

Jeg starter med ukens vekt på de små: 

Figo: 1565 g

Oluf: 1720 g

Betzy: 1100 g

Daisy: 1127 g

Jeg er spent på hvilken str disse får som voksne. Sett tilbake var min Nelly - som nå er 7, 3 kg - like liten som Betzy når jeg hentet henne 9 uker gml. Så å forutsi størrelse basert på vekt er ikke mulig. Jeg håper imidlertid de små vil bli sånn noenlunde som sine foreldre i str som voksne.

SELETILVENNING

Nå har alle fått på hver sin sele.Det ble litt kløing de første minuttene, men så glemte de bort hele selen under lek og moro. Så akkurat det gikk jo greit. Men jeg må trene litt på det å få på selene. Det kan være litt skummelt for en liten å bare få tredd noe over hodet, så det er det lurt å trene litt på akkurat det, med superbelønning type leverpostei på tube.

BILTUR

Vi har hatt vår første biltur sammen, og det gikk uten et knyst. Jeg plasserte de små i samme bur som mamma Dragana, i forhåndsoppvarmet bil selvsagt. Det ble litt protester, bare fordi de ikke liker å få innskrenket sin utforskersone (bur). Men vi kom vel ikke mer enn ut av parkeringsplassen før det var helt stille der bak. Og siden sov de alle sammen godt den neste halvtimen, helt til vi var hjemme igjen. 

På de kommendeer bilturer skal vi stoppe litt opp og gå på små oppdagelsesturer, men i dag var det nok for meg. Og jeg tenker det var en god start for de små også egentlig.  

SLITNE HJERNER

Jeg merker veldig godt på de små når to dager blir like. Jeg har vært (og er) litt dårlig, og ikke orket så mye. Da er de små våkne nesten hele tiden! Å utforske hagen, kursrommet og treningsplassen er liksom ikke nok nå. De vil gjøre mer. 

I dag, etter bilturen (og ellers hver gang de er med på noe nytt) sover de små nesten et par timer av gangen. Så de små hjernene jobber nok godt for å "gjennomgå" nye oppleverlser ja!

LEDIGE OLUF

Jeg har dessverre mottatt avbestillng på Oluf, da familien ganske uventet nå isteden venter en tobent baby. Han søker derfor etter nytt hjem, fortrinnsvis et samarbeidshjem, - og veldig gjerne hos noen som vil "bruke" han til en hundesport eller noe. Jeg tror han blir en aktiv fyr som trenger litt mer enn "bare" det å bli en kosehund, for å trives. Ta gjerne kontakt om du føler han kan være noe for deg/dere! 

Du husker vel å følge med på valpekullets Youtubekanal..?

Del denne siden