Flått er ikke flott!

FLÅTT OG FLÅTTBEKJEMPELSE 

Som nevnt opplever jeg å få sunne hunder med fersk mat. Derimot har jeg en hund med epilepsi. De  oppsto ca 4 mnd etter inntak av en flått - tablett (Bravecto). Er det en sammenheng? Ja, det er jeg overbevist om! De andre hundene mine (5) viste også diverse unormale symptomer, fra plutselig redsel til ekstrem røyting i lang tid.

Det viser seg dessverre også fra flere land, at uhorvelig mange hunder får både epilepsi og nevrologiske problemer, - ja t.o.m dør,  etter disse tablettene. Noen hunder reagerer umiddlebart, men de fleste påvirkes over tid. Derfor er det få som innser sammenhengen med tabletten og sykdommen som senere opptrer. Dette gjelder også veterinærene. Dessverre. Men, en kan jo håpe at dette endrer seg snart. Det er jo tross alt ganske logisk at gift som dreper flått også påvirker kroppen til dyret som må spise giften. 

Jeg angrer bokstavelig talt som en hund på at jeg ga produktet, - men jeg stolte på veterinærene. Senere innser jeg at flått - tabletter ukritisk skrives ut i mengder. Folk flest stoler på "ekspertisen", men innser ikke at disse faktisk i all hovedsak lærer fra produsentene. Det blir som å la bukken passe havresekken. Sånt gjør meg trist.  Her er en video fra "The forever dog" med Dr Karen Becker og Rodney Habib, som forhåpentligvis kan gi litt kritiske tanker før du lar hunden din få flått - tabletter.  

Her er en artikkel som diskuterer litt om Bravecto og andre flått - produkter etc. faktisk er sikkert. Visste du forressten at dyr som får flått - tabletter utskiller så mye gift at det forgifter vannet de bader i? Og at innsekter dør av det? Skremmende. Hva gjør dette vannet med oss - over tid...?

Visste du også at flåttbårne sykdommer overføres raskere enn 24 timer, som det oftest påstås? Det er jeg selv et levende eks på, da jeg fikk Borrelia etter en flått som ikke en gang hadde bitt seg gjennom huden ordentlig! Siden flått - tabletter ikke hindrer flåtten i å bite seg fast, tenker jeg det er mer hensiktsmessig å velge et flåttprodukt som faktisk virker repellerende. 

Del denne siden