19. okt, 2021

2 Uker!

Swusj sa det, og tiden gikk! Så ble de to uker allerede!

Mellom den 11. og 14. dagen åpnet alle øynene. Og den første som kravlet ut av kassa var tispe 2. Hun ser for øvrig ut til å være en liten utbryterprinsesse, og en særlig besluttsom type. Allerede nå er hun en liten røver, som er ganske aktiv når hun er våken. Smaker på søskenes ører, bjeffer og grynter og kravler over de andre og rundt omkring i kassa.

Når jeg bytter teppe i kassa, kravler hun elegant over alle dumpler, akkurat i retning dit nesa peker. Og rask er hun også til å være så liten! 

Tispe 1 er den minste. Men tro ikke at hun er uunseelig for det! Å neidda, lita, stille, og veldig søt er hun,-  men absolutt løsningsorientert. Der hun ikke kommer under kravler hun over, og ingenting stopper henne på vei til sitt mål mot puppen hun vil ha. Selv om hun er minst, dytter hun elegant de andre vekk for å komme dit hun vil. Hun er lett gjenkjennelig både i størrelse men også fordi hun er litt bølgete i valpepelsen nå. 

Begge jentene veier ca 450 g. 

Hann 1 er minste hanne. Men liten er han ikke. Han veide 604 g på 2 ukersdagen, og lider ingen nød for å si det sånn. Han virker fremdeles som en rolig type, som fort faller til ro med litt kos under håndtering. Det virker som han setter pris på å bli kost med allerede. Og særlig godt liker han når jeg stryker under magen. Men også han er aktiv når han er våken, bare litt mer "fattet" for å uttrykke det slik. 

Hanne 2 er størst. Svær faktisk. Hele 700g! Han minner om Flode flodhest, så foreløpig går han under det navnet. Han er den som kan sutre litt om natta. Siden han har flodhestmage er han tung, og det synes visst bena hans også. Men han går veldig fint (bare ikke helt stilltiende) av gårde. Han synes tydeligvis ikke alltid at det går fort nok, etter "klagingen" å dømme. 

Og tenk deg til alt overmål - når han (endelig!) kommer fram til puppen, - tror du ikke mamma skifter stilling og plasserer seg helt på den andre siden av kassa...?! Så da må han jo kravle seg på beina igjen og gjenta hele prosedyren...! Snøft, grynt, pip og bjeff, sier han om sånt!🤨

Alle fikk klørne klippet igjen på toukersdagen, og det var vel behøvelig. Mamma Dragana måtte få litt salve på puppestellet i løpet uken, for det var både godt sugd på, og litt preget av raskt voksende valpeklør. Men sårheten gikk fort over med litt salve og oppmerksomhet. Fremover blir imidlertid klørne klippet 2 x ukentlig.  

Den kommende uken kommer de små rullepølsene til å fortsette sin raske utvikling, og sannsynligvis kravle mer eller mindre jevnlig ut av kassa, hele gjengen. Så når vi nå går tur med de voksne, kommer jeg til å sperre for utgangen av kassa for sikkerhets skyld. En vet aldri når en er på vei ut i det store rommet (verden) og på vei under senga eller noe. Så jeg har lært å være litt føre var😉.

Til helgen skal de så få flytte inn i stuen til sin 3 ukers dag. Deretter skal de få et par - tre dager med tilvening til sin nye plass. Og da er de straksens klare for å ta i mot besøkende, under kontrollerte og rolige former🙂

Del denne siden