18. jul, 2020

3 uker og 1 dag

Valpene flyttet opp i stua på onsdag, 2 dager før sin 3 ukersdag. Da var spesielt brun/tan tispen så "utbrytersk" at jeg fant det best å la de få litt mer stimuli rundt seg. Mor Flora syntes det var en utmerket ide, selv om hun først var veldig på vakt over de andre hundene. Etter et døgns tid innså hun at ingen kommer inn til de små, og da var det greit. De andre hundene får se, men ikke røre. Enda. 

Nå, 3 dager etter at de flyttet opp kravler alle valpene ut og inn av kassa (og kurven de har fått i tillegg) uten større problem. Det hender en rompe henge litt sånn på halv tolv på begge sider, og da skriker de som om deres siste time er kommet. Men farlig er det ikke, og både jeg og mor trår jevnlig til med et lite hjelpende dytt i stumpen for å få de på rett kjøl.

I går tilbød jeg de små første måltid fast føde, men det var ikke interessant. I dag gjorde jeg det igjen, og da syntes alle det var en strålende ide! De gaflet i seg en bitteliten bit hver, under stor konsentrasjon og totalt mangel på bordskikk. Så fort går utviklingen, det er helt fantastisk å observere hver gang😀!

Alle de små kravler helst ut av kassa for å gjøre sitt fornødne, selv om det av og til kan vise seg å bli litt for lange avstander fra hver ytterkant av valpekassa. Å gjøre fra seg, stort eller smått går på ingen måte ubemerket hen, uansett tidspunkt på døgnet. Det er grynt, pip og vræææææl og store fakter med den lille kroppen, for det skal nemlig litt trening til for å finne rett stilling, - og å holde den til alt er ute! Rett som det er må jeg trå til litt med litt våtservietter, for det er nemlig ikke lett for mor å rengjøre 7 skrikerunger som skal gjøre fra seg helt samtidig. Det blir fort et utrolig klin! Og ingen liker å ha bæsj på seg, ei heller små bebiser. Så bleielaken, våtservietter og tørkepapir går unna allerede nå.

Flere ganger i døgnet er det også en eller fler som har litt luft i magen, og det kan jo helt klart gjøre hvem som helst litt utilpass. Da er det bare å bære og bysse (joda, jeg gjør som med babyer - det er jo litt koselig også!) og vugge litt mens jeg tusler en runde rundt i stua, helt til et lite "rap" kommer. Og da sovner den lille så godt etter på så😉.

Kjenner litt på at jeg ikke får sovet hele netter nå, - men det hører med. Jeg, Flora m/barna og de andre hundene har nå etagen for oss selv, slik at de andre i familiene skal få sove hele netter med minst mulig forstyrrelse. For de 7 små høres VELDIG godt. Særlig når de setter inn vræææle - giret. Det skal bli livat i stuggu framover ja!😀

Del denne siden