Valpeblogg 4

19. okt, 2021

Swusj sa det, og tiden gikk! Så ble de to uker allerede!

Mellom den 11. og 14. dagen åpnet alle øynene. Og den første som kravlet ut av kassa var tispe 2. Hun ser for øvrig ut til å være en liten utbryterprinsesse, og en særlig besluttsom type. Allerede nå er hun en liten røver, som er ganske aktiv når hun er våken. Smaker på søskenes ører, bjeffer og grynter og kravler over de andre og rundt omkring i kassa.

Når jeg bytter teppe i kassa, kravler hun elegant over alle dumpler, akkurat i retning dit nesa peker. Og rask er hun også til å være så liten! 

Tispe 1 er den minste. Men tro ikke at hun er uunseelig for det! Å neidda, lita, stille, og veldig søt er hun,-  men absolutt løsningsorientert. Der hun ikke kommer under kravler hun over, og ingenting stopper henne på vei til sitt mål mot puppen hun vil ha. Selv om hun er minst, dytter hun elegant de andre vekk for å komme dit hun vil. Hun er lett gjenkjennelig både i størrelse men også fordi hun er litt bølgete i valpepelsen nå. 

Begge jentene veier ca 450 g. 

Hann 1 er minste hanne. Men liten er han ikke. Han veide 604 g på 2 ukersdagen, og lider ingen nød for å si det sånn. Han virker fremdeles som en rolig type, som fort faller til ro med litt kos under håndtering. Det virker som han setter pris på å bli kost med allerede. Og særlig godt liker han når jeg stryker under magen. Men også han er aktiv når han er våken, bare litt mer "fattet" for å uttrykke det slik. 

Hanne 2 er størst. Svær faktisk. Hele 700g! Han minner om Flode flodhest, så foreløpig går han under det navnet. Han er den som kan sutre litt om natta. Siden han har flodhestmage er han tung, og det synes visst bena hans også. Men han går veldig fint (bare ikke helt stilltiende) av gårde. Han synes tydeligvis ikke alltid at det går fort nok, etter "klagingen" å dømme. 

Og tenk deg til alt overmål - når han (endelig!) kommer fram til puppen, - tror du ikke mamma skifter stilling og plasserer seg helt på den andre siden av kassa...?! Så da må han jo kravle seg på beina igjen og gjenta hele prosedyren...! Snøft, grynt, pip og bjeff, sier han om sånt!🤨

 

Alle fikk klørne klippet igjen på toukersdagen, og det var vel behøvelig. Mamma Dragana måtte få litt salve på puppestellet i løpet uken, for det var både godt sugd på, og litt preget av raskt voksende valpeklør. Men sårheten gikk fort over med litt salve og oppmerksomhet. Fremover blir imidlertid klørne klippet 2 x ukentlig.  

Den kommende uken kommer de små rullepølsene til å fortsette sin raske utvikling, og sannsynligvis kravle mer eller mindre jevnlig ut av kassa, hele gjengen. Så når vi nå går tur med de voksne, kommer jeg til å sperre for utgangen av kassa for sikkerhets skyld. En vet aldri når en er på vei ut i det store rommet (verden) og på vei under senga eller noe. Så jeg har lært å være litt føre var😉.

Til helgen skal de så få flytte inn i stuen til sin 3 ukers dag. Deretter skal de få et par - tre dager med tilvening til sin nye plass. Og da er de straksens klare for å ta i mot besøkende, under kontrollerte og rolige former🙂

 

 

11. okt, 2021
11. okt, 2021

Da er de små allerede 1 uke gamle, og de har utviklet seg helt etter boka. Allerede nå protesterer småjentene i form av nusselig knurring og voffing når de blir håndtert. Smågutta er derimot helt stille, mer sånn sansende og undrende, -  og sovner fort i hånda bare jeg holder de inntil kinnet. 

På en ukes - dagen i går fikk alle klørne klippet. Jeg kan nesten sverge på at disse klørne blir mindre for hver gang jeg skal klippe så små bebiser...Det blir til å sitte med hodelykt, liten neglklipper og skikkelig gode briller på nesen for å se de pyttesmå klørne. Som fort blir ubehagelig for mor om de ikke holdes korte. 

Det gikk fint denne gangen også heldigvis, på tross av at de små ligger alt annet enn stille under prosessen. Ingen tvil om at det er viljestyrke i de små kroppene allerede nå i allefall😉.

Det er allerede stor forskjell på jentene og gutta, og mellom gutta. Jentene er små og nette, gutt nr 1 litt større men ikke stor, mens gutt nr 2 er stor. En skikkelig plugg! Det blir spennende å se om trenden fortsetter. 

Nå går det gjerne 2 - 3 timer mellom ammeøktene, og mamma Dragana har fått tid til å kjede seg litt igjen mellom slagene. Ikke hennes favorittaktivitet akkurat. Så nå er det ut på vanlige mosjonsrunder, og vi har så smått begynt med litt "vanlig" trening igjen også. Mental sådan altså. Så nå er hverdagen sånn noenlunde normal allerede, bortsett fra at jeg sover i "valperommet" i 25 grader. Og det er varmt for en som liker å ligge med vinduene åpne. Men jeg klager ikke. Det er som det skal være. 

Nå skal vi ta dag for dag og fortsatt kose oss med de små vidundere. Neste "milepæl" er at de åpner øynene, - og det blir nok ikke mange dagen til det skjer. Husk å følge youtubekanalen til valpekullet her!

 

5. okt, 2021

Et døgn gamle

5. okt, 2021

Helt på tampen av søndagskvelden den 3. oktober, mellom kl. 20.00 - 22.00 kom det 4 flotte valper. Det ble den perfekte fordeling av to tisper og to hanner. Alle virker livskraftige og fine gjennom det første døgnet. 

Kullet har selvsagt fått sin egen youtubekanal der filmer over deres utvikling fortløpende kommer til å legges ut. En del bilder og filmer blir også lagt på kennelens FB - side, og ikke minst min private profil under bilder/album. 

Denne bloggen oppdateres i hovedsak hver uke😎