Valpeblogg 4

30. nov, 2021
30. nov, 2021

Figos nye "mamma"

30. nov, 2021

Familien til Betzy

30. nov, 2021

Denne siste uken gikk jammen fort!

Vi har besøk alles nye hjem slik at de små fikk gjort seg litt kjente der. Og vi har kjørt ferje og bil til Sandefjord for å få sjekk av veterinær & alternativ behandler. Bare det beste er godt nok for små gullebarn..!

Alle de små fikk "godkjent stempel" og sin første vaksinasjon attpåtil. Deretter fikk alle en liten luftetur i nærliggende park, noe som var skikkelig interessant sa de. 

Siden har vi slappet litt av i helgen, bare avbrutt av litt nødvendig kloklipp og vektsjekk, -  før Betzy og Figo ble hentet mandag, og Daisy tirsdag. 

Vekta på 8 ukers dagen var som følger: 

Oluf - 2229 g

Figo - 2030 g

Betzy - 1398 g

Daisy - 1444 g

(Alltid morro å se sånn i ettertid hva de veide som 8 uker i forhold til voksenvekt.)

AVREISE

Da er det plutselig blitt veldig stille er i heimen, men Oluf er her fremdeles så jeg er ikke helt etterlatt. Han har ikke fått noe hjem enda, men vi får jo håpe han finner sitt perfekte hjem etter hvert han også. Ellers har han det fint her også😉

Jeg ønsker alle familier riktig lykke til med sine vidundere, så ses vi om ikke alt for lenge!! 

Filmer jeg mottar fremover legger jeg inn på valpenes Youtubekanal, så alle kan følge med om de vil🙂❤

Med det er denne valpebloggen slutt og en ny epoke begynner. Ha en fantastisk desember!

23. nov, 2021

Det har vært en trivelig men hektisk uke. De små har vært med på kjøreturer nesten hver eneste dag. Noen ganger har jeg stoppet opp og satt ut en stor innhegning, slik at valpene kunne utforske litt. Det har gått riktig bra alt sammen. Den eneste utfordringen er at det er ganske kaldt nå, og særlig de to jentene fryser fort. Men, det er jo snart vinter!

Vekta på 7 uker dagen var: 

Oluf - 2003 g

Figo - 1826 g

Betzy - 1271 g

Daisy - 1283 g

Så, jentene er veldig like i vekt - og stadig mer i utseende synes jeg. Figo er en relativt stor gutt. Oluf mistenker jeg for å snikspise noe veksthormoner eller no' sånt på nattestid... Han har allerede passert 2 kg og han er like aktiv og energisk som han er stor. Og han låter! Det er MYE lyd i den gutten,det er nå sikkert!

Daisy har sovet mer "enn vanlig" denne uken. Det er ikke noe galt i det, men jeg har holdt litt ekstra øye med henne likevel. Hun er imidlertid veldig aktiv når hun er våken, - og spiser som en hest, så jeg er egentig ikke særlig bekymret.  

Betzy har derimot vært mer aktiv denne uken. Og hun har funnet ut at det er koselig å ligge på sofaen (skyld på mannen...🙃)! Så nå vil hun opp i sofaen hele tiden!

For å unngå å motivere til det (jeg vet jo ikke hvordan det blir hos de nye eierne - om de virkelig vil ha hund i sofaen liksom...) har jeg sittet mye på gulvet denne uken. Med haka bokstavelig talt på stuebordet har jeg forsøkt å gjøre noe fornuftig samtidig, - men jeg skal ikke påstå at det har vært særlig vellykket.

Det var en artig episode her om kvelden, der jeg som vanlig satt med bena i kors slik at alle de (ikke lenger fullt så) små skulle få plass på fanget. Mens jeg sitter der og ser TV på pc'n registrerer jeg at en valp klatrer opp på kneet og hopper ned gjentatte ganger. Syntes det var litt snodig atferd så måtte jo senke blikket og studere litt hva hun egentlig drev med. Jo - ser du - den lille frøken Betzy klatret møysommelig opp på kneet, siktet oppover mot sofaen, tok skikkeig sats og hoppet det beste hun kunne klare. Men landet selvsagt bare på teppet på gulvet. Gang på gang, inntil hun resignerte og sovnet på fanget. Ingen tvil om at hun vil bli en "sofahund" iallefall! (Det hele fikk meg til å tenke på en liten GIF på Facebook, der en bitteliten kattunge tar skikkelig sats for å komme opp på kjøkkenbenket, og hopper sjarmerende 2 - 3 cm i luften😀. Veldig søtt!!)

DAGENE GÅR

Ellers går no'dagan i full fart. Jeg står opp rett etter 0600 og rekker å rengjøre, fóre og passe valper, - og (kanskje!!) snike meg ut til lunsjtider for å gå tur med de voksne. Deretter subber jeg bena og søker støtte i diverse dørkarmer og møbler mens 4 små pirayaer henger fast i sokkerne mine støtt og stadig. Så forsøker jeg å avlede de verste angrepene med litt nye leker og gjenstander, i håp om å gjennom dagen få mulighet til å gjøre litt daglige sysler som middagslaging og rengjøring etc. Men det går trådt, og huset ser virkelig ut som en barnehage! Uten personale...

DAGENS AKTIVITETER

Etter en halvitimes lek og aktivitet sovner Figo og jentene gjerne foran peisen, mens Oluf - vel, han sovner ikke før han må! Han tasser rundt bena mine hele tiden, drasser på diverse gjenstander han finner og piper straks jeg kommer ut av syne. Nei feil, han wræææler straks jeg kommer ut av syne! Og ut over det insisterer han på å sovne akkurat oppå bena mine. Sikkert for å forsikre seg om at jeg ikke stikker av mens han sover...

Han er veldig søt og kosete, og veldig sjarmerende. Men jeg aner en aktiv duracellkanin som akter å holde omgivelsene i stram giv akt noen år fremover...🙃. Jeg synes selv sånne valper er herlige, - men er veldig bevisst på at han ikke vil komme til å passe hvor som helst. Han er åpenbart en type som må bruke hode og kropp for å både trives og å utvikles riktig❤! 

Hundene er som oss på den måten: alle er forskjellige. Noen rolige, andre nyskjerrige, noen frempå, andre mer avventende, noen veldig aktive og andre selvstendige . Og noen er alt på en gang. Der har du Oluf. 

DE ANDRE HUNDENE

Småjentene, som jeg kaller dachsejentene, er stort sett sammen med og hjelper meg med valpene. Malvin derimot kan ikke det. Han synes de små er ekle og ufyselig upålitelige, så han må skjermes fra de. Det betyr at Malvin stadig må inn i badet, ut i hagen, inn i vaskerommet, bak grinda i gangen osv. Stakkar, han får vel snart lyst til å "pakke snippeska" og reise sin vei. Så, Malvin gleder seg nok til de små skal reise neste uke. Selv er jeg mer ambivalent, men sånn er det jo bare. De er bare til korte lån. Og så kan det jo se ut til at den mest aktive blir her noen ekstra dager inntil ny og passende eier dukker opp. 

Resten av uken blir det reise til hvert enkelt kommende hjem for å besøke dere. Videre skal vi til Veterinær & alternativ behandler, deretter ny veterinær for vaksiner og helseattester. Og så skal vi til slutt bruke helgen til å kose oss riktig mye, uten å tenke på at det er den siste med alle her i huset! Vi ses plutselig!