Flora 2 år

Lurvelegg´s Lust for Life

Lille, vakre bulldozeren Flora er født 29.april 2017. Kallenavnet har hun fordi hun er utrolig spretten, nyskjerrig og veldig tilstedeværende i alt som skjer. Hun vil helst ha de aller nærmeste kosestundene og "brøyter" vekk de andre hundene med både kropp og sjarm, slik at HUN ender opp med "hedersplassen" i den utvalgtes armer åkke som.

Flora er i fargen sort/tan Merle.  

Flora er en svært sosial, trivelig, menneskekjær og nyskjerrig hund. Hun er ekstremt kosete og har en helt egen evne til å komme flyende over skuldra til alle som sitter i sofaen og nærmest kaste seg (med ryggen først) ned i nærmeste fang. Hun har fullkommen tillit til at alle klarer å ta henne trygt imot!

I skogen er hun et fyrverkeri av energi med god sporlyst, og hagen vår bærer tydelige spor av hennes gravhundarbeid...

Flora trenes både på spor, i nosework og ikke minst i Rally og Kreativ lydighet, som er våre "hovedsporter", - i tillegg til å være en av mine "kollegaer" på hundeskolen. Hun er veldig morsom å trene med, og er villig med på alt jeg foreslår. Dog må jeg innrømme har hun en smule flyktig "konsentrasjonsevne" når det gjelder alt annet enn spor og noseworktrening... En ekte dachs med andre ord😉!

 

Tenner: Fullt tannsett

Brystmål: 34 cm

Øyne: UA 9/10 - 19

Patella: 0/0

Ryggrøntgen: K2

Mentaltest: høsten 2019 ble testen avlyst pga hundesykdommen og i 2020 pga koronasituasjonen.

Vi satser på å ta testen når situasjonen igjen er normalisert! 

Flora fikk sitt første valpekull den 26. juni 2020. 

 

UTSTILLINGSRESULTATER: 

28.04.2019 Telemark Dachshundklubb, Dommer: Vigdis Nymark

Kritikk: 

"stram g o og u linje, g forbryst, stående står godt på beina, g v bak, g gemytt, korr bitt, bev seg godt, trivelig repr. for rasen!" Innmålt til 34 cm.  

Excellent, 2 konk. 

 

19.05.2019 Hedmark Dachshundklubb, Dommer: Gitte Sundsdal

Kritikk: 

"2 år gammel tispe, lavstilleg og langstrakt, godt hode og uttrykk, saksebitt, god hals og rygglinje, utmerket forbryst, oval brystkasse, kunne ønske litt lengre brystben, velvinklet framme og bk, utmerkede bev. fra siden, paralell framme og bak, god pels, godt tempr. velvist".

Excellent, 1 konk., CK, 4 BTK

 

28.08.2021 Oslo DHK, dommer: Svein Bjarne Helgesen

"Mg type og balanse. utmerket hode. Velformet. Mg uttrykk. Mg hals. Godt bryst. Kunne hatt mer linjer. litt glad hale. Normalt vinklet. Ikke i pelskondisjon for dagen. Gode bevegelser, men kunne hatt mer steglengde bak."

VG

 

Link til Norsk Kennel klubbs database for Flora her.  

Se Floras Youtubekanal her

Se flere bilder av Flora på Facebook. 

Se link til RasdataTax her. 

Flora har også sin egen Youtube - kanal:

2. dag hjemme hos oss: Flora og Nelly leker.